prøve med Kida

prøve med Kida

fredag den 17. april 2015

Træning hos mig

I min tid som hundefører, har jeg gået på mange forskellige hundeskoler. Da jeg startede ud med min første hund for 6 år siden, prøvede jeg mange forskellige træningsmetoder. Jeg var helt ny inden for hundetræning og prøvede at skabe mig et overblik over hvad er var af træningstilbud og hvilke træningsmetoder der passede til mig. 
På trods af at det kun er 6 år siden, fandt jeg forbavsende mange steder der trænede som man gjorde i "gamle dage". Træningen forgik på den måde, at kursisterne stod på en lang række og når instruktøren sagde frem ad gå, så gik vi alle frem i samlede flok. Hvis instruktøren sagde sit, og hundene ikke satte sig, så fik man besked på at man bare skulle korrigerer den ved at presse hundens numse ned, indtil den satte sig. 

Jeg mødte også mange steder som trænede med mere moderne metoder som belønningsbaseret træning, hvor klikkeren indgik i træningen.
Det blev hurtigt klart for mig at den glæde og det samarbejder man for ved belønningsbaseret træning var den måde jeg ville træne min hund på.

For mig var det vigtig at have en hund der var glad og gjorde det jeg bad den om, fordi den synes det var sjovt og ikke fordi den var bange for at blive korrigeret. Og det følte jeg at den beløninngsbaseret træning gav mig.

Når man går på hold hos mig, hvad enten det er hvalpehold eller konkurrencehold, er det 100 % belønningbaseret træning. Hvilket vil sige at vi, i træningen ikke korrigerer hunden. Vi ignorer den adfærd vi ikke vil have og belønner den adfærd vi gerne vil have mere af.

For mig er det altafgørende at hunden er motiveret når den arbejder, der vil derfor være fokus på motivation og samarbejde. Vi vil træne ud fra KLIK - konceptet, hvor vi arbejder med kontakt, leg, initiativ og kontrol. Der vil også være fokus på delmomenter og kriteriesætning, hvad er det vi gerne vil belønne for i de enkelte træningssituationer.

Der vil i træningen være fokus på de enkelte hunde og hundefører, undervisningen vil forgå en til en med mig, og der vil derfor være mulighed for at tage udgangspunkt i den enkelte kursists niveau. 

Jeg har pr 1/8 2016 besluttet mig for at starte for mig selv. Og vil derfor fra den 1/8 undervise under navnet Heidi E. Seriøs og Sjov hundetræning. Se min nye fine hjemmeside her: www.heidi-e.dk


Ingen kommentarer:

Send en kommentar